2013-11-25 18:30:05• hírek • Kocsis Zoltán

Ellenőrzőkörúton a kormánybiztos

Ellenőrzőkörutat tartott november 25-én, hétfőn Eugeniu Avram Szatmár megyei prefektus. A kormánybiztos a a közutak téli takarításával megbízott cégek telephelyeit vette szemügyre Sárközújlakon, Avasfelsőfaluban és Lajosvölgyén.

Amint arról beszámoltunk, a Szatmár megyei európai- és országutakat egy Szilágy megyei cég takarítja idén télen. A megyei utak földrajzi fekvésük szerint négy zónába vannak elosztva, háromban a Tehnic Asist, egyben pedig a Sageata Prod kapott szerződést. A helyi utak tekintetében az önkormányzatok vagy saját berendezéseikkel végzik a takarítást, vagy valamilyen erre szakosodott céggel kötöttek szerződést. Érdekesség, hogy a megye városai közül csak Nagykároly, Sárközújlak és Erdőd rendelkezik a feladatok ellátásához szükséges saját eszközökkel.

Avram pénteken a sárközújlaki, az avasfelsőfalui és a lajosvölgyi telephelyeket látogatta meg. Felmérte a felhalmozott készletek (só, homok) mennyiségét illetve, hogy a gépek megfelelő technikai állapotban vannak-e.

Sárközújlakon a szükséges négy hóekéből három volt éppen a bázison. Itt összesen 304 tonna sót talált, míg az 50 tonnányi homok a keddi nap folyamán kell megérkezzen.

Acasfelsőfaluban a három hóekéből kettő volt éppen a telephelyen. Itt 117,2 tonna sót és 51,2 tonna homokot, míg Lajosvölgyén 48,8 tonna homokot és 170,6 tonna sót talált.

Ezt követőn az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatalban találkozott a város polgármesterével, Aurelia Fedorcával valamint a rendőrség vezetőjével. A megbeszélésen az esetleges sürgősségi helyzetek alkalmával fellépő problémákat beszélték át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: